Träning vår och höst

BKSS arrangerar under vår- och höstsäsongen seglingsträning på onsdagar.

Vilka får vara med?

Denna träning är främst avsedd för barn som redan har tidigare seglingserfarenhet (Ex. under en sommarseglarskola). Rekommenderad ålder är barn födda 2016 eller tidigare. Barnen ska kunna simma 200 meter. Detta är vårdnadshavares ansvar.

Tider och datum

Seglarna samlas på klubben riggade och ombytta senast klockan 17:30. Detta innebär att man behöver komma dit tidigare för att rigga upp respektive båt och byta om till seglarutrustning. Vanligtvis håller vi på till runt klockan 20. Vid för hård vind alt. lätt vind har vi teoripass och fyspass på land, dessa startar vid 17:30 och har ungefärligt avslut runt 19. Fråga gärna ledarna om ni undrar något!

Vi uppmuntrar även till att prova på att poängsegla på måndagar, det kostar ingenting och vi har med en ledare på vattnet som hjälper till.

Datum för årets seglarskola hittar du här.

Anmälan

Anmälan görs i förväg på länken nedan.

Anmälan Seglarskola

Kostnad

Deltagaravgiften består av tre delar, kursavgift, medlemsavgift och båthyra. Båthyran skall endast betalas om det är så att barnet önskar hyra båt av klubben för att delta i träningen. Betalning sker efter det att seglarskoleansvarig skickat ut en bekräftelse med detaljerad personlig information.

Kursavgift Kursavgiften ligger på 600 SEK.
Båthyra Båthyran ligger på 350 SEK/termin och barn, oavsett vilken båt man är intresserad av att segla. Denna avgift betalas endast om man inte har en egen båt.
Medlemsavgift Medlemsavgiften skall vara betald.

Förälderns roll under kursens gång

Ledarna nere på klubben uppskattar alltid föräldrarnas hjälp. Vi förutsätter därför att ert barn kommer i tid ner till klubben, rätt utrustning är nedpackad och att eleven hunnit äta innan träningen börjar. När det väl är dags för träning vill vi gärna att föräldrarna hjälper till med uppriggning av båt, sjösättning, uppdragning och nedriggning. Fråga gärna om du osäker på vad som behöver göras! Dock kan vi tyvärr inte erbjuda plats i följebåt, barnbåt etc.

Vi kommer att skicka ut ett schema om funktionärshjälp på måndagsseglingarna. Alla föräldrar får turas om varsin gång. Man behöver ingen förkunskap för att kunna delta, men sjömässiga kläder är att föredra.

Utrustning och säkerhet

Barnen ska ner till träningstillfällena ha:

  • Flytväst
  • Våtdräkt (Info om när, se nedan)
  • Regn- och vindtåliga kläder
  • Seglarhandskar är att föredra, inget krav! Ett tips är att använda diskhandskar med fingervantar i om det är kallt.
  • Gummistövlar alt. våtdräktsskor
  • Ombyteskläder/Varma kläder efter seglingen
  • Handduk

Säkerhet

Under terminens kalla månader (april, början av maj, slutet av september och oktober) ett krav på våtdräkt. Detta då vattnet är kallt och barnen riskerar att bli sjuka om de kapsejsar. Vad gällande flytväst så ska denna vara med på varje träning. Det finns reservflytvästar att låna på klubben.

Övriga frågor?

Har ni andra frågor gällande vårens och höstens träning så var inte blyga med att höra av er! Lättast gör ni detta genom att maila till oss på bkssseglarskola@gmail.com.

Med vänliga hälsningar, BKSS Juniorsektion

Share