On The Wire 2014

Vi fick två dagar med perfekta vindförhållanden och fint väder. Vi körde “djungelbanor” mellan de fasta bojarna och fick bra kryssläns banor.

I Pys 1 (Kattorna) vann Björn Mårdberg och Annicka Olsson i en F18

I Pys II vann Ebbe Rosen och Olle Wendrup 505 – “Dom försvinner in i Solnedgången på första kryssen o sen ser man dom inte mer” – med en obruten rad spikar. Dock har göteborgsfivarna kammat till sig och blir inte varvade längre av herrar Rosen/Wennrup (ovan kommentarer hörda i omklädningsrummet e seglingarna)

Totalvinnare alla båtar sammanräknat  blev även här Ebbe o Olle. Detta radarpar har seglat ihop i över 40 år och har seglat otaliga VM. Olle har två VM guld som gast. Ebbe har ett silver o ett brons som rorsman.

Frederick o Karin fick till en pangstart i första racet när dom startade vid vänsterflaggan för barbords hals och körde över hela fältet som låg o knödde vid högerflaggan (repris från samma manöver på RS500 VM). Seglingsledare Göran hade lagt en rejäl läfördel och undrade om någon skulle märka detta? (Det gäller ju att passa på att skryta lite när man håller i tangentbordet, för i övrigt höll Storm/Somerville normal klass)

När undertecknad kollade de korrigerade tiderna i Sailwave så låg toppbåtarna inom någon minut på korrigad tid. Fördelen med PN nummer jämfört med SRS är att det är mycket mer båtar med i statistiken. Engelsmännen seglar mycket på detta sätt. Finns det en vattenpöl så nog är en jolle där o seglar i England.

Resultaten från On The Wire 2014  finns här. – Resultat för on The Wire 2014

Bilder från söndagens seglingar hittar du här

Share

Kommentarer inaktiverade.