Sista Chansen 2014

Resultat från Sista Chansen kommer inte att redovisas då vindförhållandena var så växlande och
svaga att ingen rättvis kappsegling gick att genomföra inom stipulerad tid. Seglingen är därmed
struken från Liros SRS Cup. Beslut taget 22/9 av VKSFs ordf. Dan Björkman & BKSS SL Bengt Hellqvist.

Share

Kommentarer

Sista Chansen 2014 — 5 kommentarer

 1. Alla seglade ju i samma vindar, då är det rättvist.
  Finns det ngn undre gräns på vinden?
  Står det ngt i föreskrifterna?
  Känns inte så seriöst att stryka pga av detta…
  Gör om, gör rätt

 2. Det var vind hela tiden, även om den ibland var väldigt svag. Taktiskt utmanande, precis som det skall vara på en seglingstävling, eller hur?

 3. Hoppas framförallt att det inte gick allt för illa med den skadade i lördags.

  Jag förstår att det inte är ett lätt beslut oavsett vilket beslut som tas och förstår SLs vånda. Det blir mer eller mindre “fel oavsett” vilket beslut som tas. Växlande vindar och strömmar är en stor del av segelsporten.

  Det är väl så att det aldrig blir riktigt, riktigt rättvist med SRS-segling, men jag tror de allra flesta vill ha något resultat från tävlingen. Nu har vi väl placering i mål som bästa och enda underlag för att få fram en resultatlista. Saknas det placering i mål från någon båt så är jag övertygad om att vi seglare kan få fram det.

  Jag skulle tippa att vi nästa år får se ett “Målkort” på samma sätt som lämnas in av rorsman efter målgång i Tjörn Runt i samtliga tävlingar i cupen. Där finns tidpunkt för egen målgång och vilken båt man hade närmast före sig i mål.

 4. Ni får gärna publicera de resultaten som ni har då vi som kör West side cup(vår egen cup) gärna vill ha resultat för dessa.
  Tack!