VM i RS Feva, Travemünde 2015

VM i RS Feva i Travemünde, Tyskland har genomförts 20-24 juli. På plats fanns 14 båtar med 28 ungdomar som representerade Sverige vid VM-seglingarna. Svenskarna presterade generellt väldigt bra och hade efter kvalificeringsheaten 3 båtar i bronsgruppen, 7 båtar i silvergruppen och 4 båtar i guldgruppen. Bästa svenska båt var Elin och Samuel från Kullavik som slutade på en 7:e plats i guldgruppen.

Feva1

Totalt deltog seglare från 19 nationer, 162 deltagande båtar, i mästerskapet där de andra framstående nationer var England, Italien och Holland som alla återfanns i toppen av resultatlistan. VM-tävlingarna gick i samband med Travemündeveckan, en folkfest där mer än 800 båtar och 1700 seglare deltog i en rad olika klasser som till exempel 14-fotare, finnjolle, 505 och J24:a.

Feva2

Isa och Hanna från BKSS deltog och kvalificerade sig till silvergruppen där de slutade på en 7:e plats, troligen tack vare sista silverfinalracet som de vann! Totalt kom de på plats 61 med mer än 100 båtar efter sig, vilket var tjejernas målsättning!

Share

Kommentarer inaktiverade.